Бизнесът с опция да изключва следенето в Windows 10

Обновление на Windows 10 ще позволи на корпоративните потребители да изключват функцията за събиране на телеметрични данни

Обновление на Windows 10 ще позволи на корпоративните потребители да изключват функцията за събиране на телеметрични данни

До края на текущата година Microsoft ще пусне обновление на корпоративната версия на Windows 10, което ще позволи пълно изключване на функциите за събиране на т.нар. телеметрични данни, съобщи в блога на компанията вицепрезидентът Тери Майерсон.

Телеметричните данни включват идентификационни номера на устройствата, тип на устройствата и информация за работата на приложенията или драйверите, в които са възникнали грешки. Те не съдържат каквито и е да е данни за потребителски файлове или информация за идентифициране на потребителя, узнаване на неговото име, пощенски адрес и логин за акаунта в Microsoft, уверява Майерсон.

Събираните данни помагат на Microsoft оперативно да решава проблеми – например, с графичните драйвери, които предизвикват рестартиране на системата. Ето защо Майерсон препоръчва на потребителите да запазят възможността за събиране на телеметрични данни, дори и след пускане на специалното обновление на Windows 10.

Потребителите на Windows 10 ще могат да укажат в настройките какви данни желаят да изпращат в Microsoft – само телеметрични, разширена или пълна статистика. Мicrosoft им препоръчва да изберат последната опция, а именно – пълна статистика.

Коментари по темата: „Бизнесът с опция да изключва следенето в Windows 10”

добавете коментар...

  1. да бе да

    вЕрваме 🙂

  2. 115516

    Спомняме си, ама тука приказката е друга – за clickbait-чето

  3. :)))

    Спомняте ли си приказката за лъжливото овчарче?

Коментар