AMD с нови графични решения за „вградени системи”

Модулът AMD Embedded Radeon E8870MXM е подходящ за игрални машини, визуализация в медицината и инсталации с видео информационни стени/екрани

Модулът AMD Embedded Radeon E8870MXM е подходящ за игрални машини, визуализация в медицината и инсталации с видео информационни стени/екрани

AMD обяви нови варианти на дискретни графични решения, подходящи за вграждане в най-разнообразни форм-фактори. Комплектът от продукти е проектиран да даде тласък на възможностите за визуализация и паралелна обработка на информацията на „вградените” приложения.

Новите предложения покриват широка гама нужди – от 192 GFLOPS до 3 TFLOPS производителност при изчисления с плаваща запетая с единична точност и от 20 до 95 вата консумирана мощност. Продуктите се предлагат като многочипов модул (Multi-Chip Module – MCM), Mobile PCI Express модул (MXM) и PCIe опции, като AMD единствена предлага MCM решения.

Всички тези продукти идват с удължени поддръжка и живот на пазара. Графичните карти обхващат три нива на производителност: ултра-висока – модул AMD Embedded Radeon E8950MXM, висока – AMD Embedded Radeon E8870 (MXM и PCIe) и енергийна ефективност – AMD Embedded Radeon E6465 (MCM, MXM и PCIe).

AMD Embedded Radeon E8950MXM е мощен дискретен GPU, подходящ за GPGPU изчисления и предназначен за 4K приложения с поддръжка на 4K кодиране, 4K декодиране и работа с до шест 4K дисплеи. Този продукт може да се ползва във висок клас игрални машини, за визуализационни решения в медицината и приложения във военната и авиационна индустрии.

Модулът AMD Embedded Radeon E8870MXM и опцията E8870 PCIe осигуряват баланс между производителност, мощност, възможности и цена. Тези опции са добре приложими в електронни игрални машини, за казина, в множество уреди за визуализация в медицината и инсталации с видео информационни стени/екрани.

Енергийно ефективните AMD Embedded Radeon E6465MCM GPU, E6465MXM модул и E6465PCIe имат ниска консумация на енергия и малък форм-фактор, които ги правят особено подходящи за информационни табла/екрани, интерфейси за управление на съвременни машини, дисплеи във воената и авиационна промишленост и компютри от типа „тънък клиент”.

Всички AMD Embedded Radeon графични решения за вграждане идват с 5-годишен срок на предлагане на продуктите на пазара. Всяко от решенията поддържа операционни системи Microsoft Windows 7, Windows 8.1, Windows 10 и Linux.

Коментар