Върви се към унифициране на компонентите за ноутбуци

Производителите на ноутбуци се заинтересовани от унифициране на компонентите за своите продукти, вкл. дънни платки, радиатори и шасита. Това ще позволи свеждане до минимум на разходите за производство, пише digitimes.com.

Освен от пряка икономия в процеса на производство, производителите ще спечелят и от по-ефективно управление на складовите запаси и логистиката, в резултат на уеднаквяването на компонентите.

Съкращаването на производствените разходи е особено актуално на фона на ръста на заплатите в Китай и засилване на ценовата конкуренция, поради спада в търсенето на ноутбуци на световния пазар, коментира тайванското издание.

Стремежът към унифициране е отразен в спецификациите на ноутбуците, които ODM производителите планират да предложат през 2016 г. В частност, те ще използват едни и същи дънни платки в моделите с екрани 11 и 13 инча, както и при тези с диагонал 15 и 17 инча. За целта ще им се наложи да използват и едни и същи процесори в ноутбуците с близки по размер екрани.

Коментари по темата: „Върви се към унифициране на компонентите за ноутбуци”

добавете коментар...

  1. Станислав

    Това се прави от много години, да кажем два евтини лаптопа на HP и DELL имат на 100% еднакви части, включително дъно и охлаждане и са изцяло разработени и сглобени от някои ODM произоводител. Просто се лепва различно лого и да кажем малко по-различен дизайн, компанията възложите отговарят само за продажбите.

Коментар