Започва регистрацията за конкурса „Наградите на БАИТ” за 2015г.

От днес, 1 октомври 2015 г., започва регистрацията за участие в конкурса „Наградите на БАИТ” за 2015 г. за принос в развитието на информационните и комуникационните технологии.

Регистрацията ще бъде отворена до 24.00 ч. на 12 януари 2016г. включително на http://bait-awards.bg/pages/Registration/.

Регистрацията е безплатна. Конкурсът е отворен за всички компании от ИКТ бранша.

След изключително успешните 4 издания на конкурса, това издание на наградите ще се проведе в рамките на кампанията e-Skills for Jobs 2015-2016. Инициативата се реализира едновременно в 21 държави на ЕС, като БАИТ е изпълнител за България.

Целта на кампанията е да повиши осведомеността на гражданите за нуждата от подобряване на техните е-умения при използването на информационните и комуникационни технологии (ИКТ), необходими за намирането на работа. „eSkills for Jobs 2015-2016“ е в отговор на нарастващото търсене на ИКТ специалисти, които в момента не са достатъчни, въпреки високото ниво на безработица в Европа.

Това пето издание ще определи носителите на 12-те награди в следните категории: Образователна награда, Журналистическа награда /печатни медии, радио и телевизия, интернет издания, блогъри/, Студентска награда, Публична администрация /държавна и общинска/, Бизнес иновативност, Корпоративна и социална отговорност, STARTUP компания, E-business, Мобилни решения, Развлекателен софтуер и Специална награда за значим принос.

И в това издание на конкурса, към статуетките и грамотите в отделните категории, ще има и паричните награди. Те  са  под формата на ваучери, срещу чиято стойност победителите в конкурса имат възможност да закупят стоки или услуги от компании, членове на БАИТ.

Изданията на конкурса през 2012, 2013 и 2014 г. се проведоха под патронажа на Президента Росен Плевнелиев, като в церемонията за 2014г. специални гости бяха още вицепремиерът Меглена Кунева, министърът на икономиката Божидар Лукарски, зам.-министрите на информационните технологии и образованието Валери Борисов и проф. Костадин Костадинов. Отзвук от предишните конкурси:

Церемонията от четвъртото издание на конкурса за 2014 г. се проведе на 5.02.2015г. в Гранд Хотел София. Списъкът на наградените за 2014.

Церемонията от третото издание на конкурса за 2013 г. се проведе на 29.01.2014г. в Гранд Хотел София. Списъкът на наградените за 2013.

Церемонията от второто издание на конкурса за 2012 г. се проведе на 22.01.2013г. в Гранд Хотел София. Списъкът на наградените за 2012.

Церемонията от първото издание на конкурса за 2011 г. се проведе на 26.01.2012г. в Хотел Хилтън, гр. София. Списъкът на наградените за 2011.

Чрез този свой проект БАИТ иска да отдаде дължимото на всички личности, институции и компании, които със своя професионализъм, иновативност и активна гражданска позиция са дали своя принос през 2015 г. за развитието на информационните и комуникационни технологии.

Регистрационната форма, регламентът на конкурса и предложенията за спонсорите са публикувани на сайта на наградите.

Наградите ще бъдат връчени на официална церемония в началото на м. февруари 2016.

Конкурсът и церемонията за връчване на „Наградите на БАИТ” за 2015 г. се провеждат в партньорство с: БНТ, БТА, IDG.bg, Computerworld, Computer, Teacher.bg, TechNews.bg, Digital Europe, Национален център за безопасен интернет, Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средните предприятия, Националното сдружение на общините в Република България, Sofia Tech Park, IT JOBS, Junior Achievement, b2b Media, Студентска организация BEST София, ПРЕДПРИЕМАЧ, LauncHub, Eleven, StartUP и Start it Smart.