easyJet подобрява ефективността с нова система за планиране на полетите

Lufthansa Systems обяви, че easyJet, четвъртата най-голяма авиокомпания в Европа, ще започне да използва Lido Operations Center (Lido OC), за да планира всичките си полети от октомври 2008.
Системата за планиране на полетите Lido OC ще помогне на авиокомпанията да оптимизира разписанието на полетите си, да намали консумацията на гориво и да редуцира разходите си като:
§                     Взема предвид TFR (Traffic Flow Restrictions) – сложна система от регулации, която осигурява умерен въздушен трафик.
§                     Пести време и усилия на диспечерите като проверява изискванията за всеки маршрут.
§                     Отчита настоящата прогноза за времето, часа на полета, разхода на гориво, както и цените, за да планира най-добрия маршрут
Кор Врийезвик, Директор Операции на easyJet, коментира:
“Повишаването на цените на петрола оказва сериозен ефект върху европейската авиация и в резултат на това easyJet предприема редица мерки, за да намали разходите и консумацията на гориво. Ние избрахме Lido OC и модулът TFR, защото ще ни помогне да оптимизираме маршрутите на нашите модерни и икономични самолети и да създаде ефективен, динамичен процес за планиране на полетите, който ще понижи разходите.
Нещо повече, системата е силно автоматизирана, което помага на нашите диспечери да работят по-ефективно и осигурява ресурс за устойчиво развитие. Ефективните процеси и оптимизираната употреба на ресурси са в основата на нашия успешен бизнес модел.”
Въвеждането на тази нова система за планиране на полетите е част от програмата за ефективност на easyJet, която включва още ускорена рационализация на флотата, подобрения, свързани с ефективността на персонала, намаляване на текущите разходи и логично следва наскоро представените нови CFM двигатели, които редуцират емисиите на NOx и CO2, както и разхода на гориво.

Коментар