Съоснователят на Twitter Джак Дорси се завърна на поста CEO

Джак Дорси, съосновател на Twitter, е назначен за главен изпълнителен директор на компанията, съобщи CNET, позовавайки се на документи на Комисията по ценни книжа и стокови борси (SEC) на САЩ.

Назначението на Дорси идва след тримесечна неяснота около социалната мрежа, породена от оттеглянето на Дик Костоло като главен изпълнителен директор през юни. Самият Дорси пък бе уволнен от поста CEO преди седем години.

Джак Дорси ще остане в борда на директорите, но не в ролята на президент. Не се предвиждат също преки компенсации за новата му CEO длъжност.

“Моята цел е да изградя екипи, които се движат бързо и се учат по-бързо”, заяви Дорси в Twitter. Той се очертава като един от най-заетите мениджъри в хай-тек индустрията, тъй като остава CEO и на компанията Square, която се подготвя за IPO.

Twitter се нуждае от стратегия за разширяване на мрежата и генериране на печалби, докато Square ще трябва да се справи с предизвикателството да бъде публична компания. Освен това Дорси заема и пост в борда на медийния гигант Walt Disney.

Коментар