Лекари ползват болничната система през таблет

Лекари от столичната Първа САГБАЛ „Св. София” демонстрират достъп до болничната система през таблет и мобилно приложение

Лекари от столичната Първа САГБАЛ „Св. София” демонстрират достъп до болничната система през таблет и мобилно приложение

Български лекари вече имат възможност за дистанционен достъп до информацията за пациентите, съхранявана в болничния софтуер. Това се случва чрез специално разработено мобилно приложение от Виваком, което позволява на медиците да се свързват с болничната система чрез таблет.

Проектът е внедрен и работи успешно в столичната Първа САГБАЛ „Св. София” и бе представен днес лично от лекарите, които вече го използват, по време на събитие в болничното заведение. Иновативната технология е резултат на партньорство между телекома, медицинското заведение, разработчика на болничния софтуер – ГАМА Консулт и доставчика на специално пригодените таблети – Huawei.

Мобилното приложение позволява на медиците от общинската АГ болница да се свързват с болничната система чрез таблет и така да получават достъп до информация като история на заболяването, лабораторни изследвания, прилагано лечение и др. По този начин медиците могат да наблюдават и управляват дистанционно лечението на пациентите си, както и да взимат необходимите решения на време.

Трансферът на информация се извършва през защитената 3G среда на Виваком, която гарантира сигурността на данните.

Новаторското решение ще спомогне също за улесняване на административното и финансово управление на общинската болница. То осигурява прозрачност и възможност за контрол в реално време върху приходите и разходите на заведението от страна както на лекарите и ръководството, така и на Столичната община.

Коментар