Android ще изпълнява и Windows приложения

Приложения, написани за Windows, ще могат да работят и на Android устройства, благодарение на Wine

Приложения, написани за Windows, ще могат да работят и на Android устройства, благодарение на Wine

Мобилната операционна система Android скоро ще се сдобие с функция за пускане на програми, написани за Windows. За целта ще се използва познатото приложение Wine, което ще бъде пригодено и за работа на Android.

Wine e продукт на разработчиците от СodeWeavers и служи за изпълнение на Windows програми на различни Linux дистрибуции. Освен това приложението може да изпълнява и Windows програми на Mac OS X, отбелязва Liliputing.com.

Очаква се версията на Wine за Android да се нарича CrossOver, но смяната на името няма да повлияе на възможностите на софтуера, с изключение на някои временни ограничения. Така например, първоначално Wine ще работи ефективно само на Android устройства с процесор Intel.

Но разработчикът обещава, че в най-кратки срокове ще осигури възможност за работа на CrossOver на смартфони и таблети с ARM процесори. Появата на Wine за Android означава, че най-накрая потребителите ще получат възможност да пускат на своите мобилни устройства програмите, инсталирани на настолните им компютри и лаптопи.

Интерфейсът и функциите на Windows приложенията ще се запазят същите. Трябва да се има предвид обаче, че 99% от програмите за Windows са написани за работа с мишка и клавиатура, а не за сензорен екран, така че на потребителите на Android ще се необходими традиционните устройства за въвеждане на информация.

Wine за Android ще излезе още в края на настоящата година. Според предварителните информации, приложението ще се разпространява напълно безплатно.

Коментари по темата: „Android ще изпълнява и Windows приложения”

добавете коментар...

  1. РЕСПЕКТИКОС...

    Чете СЕ … Фнимателно – Wine за Android означава, че най-накрая потребителите ще получат възможност да пускат на своите мобилни устройства програмите, инсталирани на настолните им компютри и лаптопи.

  2. експерта

    всеки разбира не разбира и комемтира 😉

    хахаха

  3. Navy

    Работил съм на сензорен екран с windows и това което можеш да правиш с мишката, можеш да правиш и директно върху touch screen. Така че не виждам проблем в това, че програмите са писани за работа с мишка!

  4. Стойков

    Преди време ви бях посъветвал, като не знаете нещо, да си намерите консултанти или да не пишете изобщо.
    На нас wine ни е добре познат, но на вас явно не. CrossOver е комерсиалният продукт на CodeWeavers, който и сега може да бъде закупен за Linux. Никакъв Wine няма да бъде преименуван в никакъв CrossOver.

Коментар