Emby Server – стриймва мултимедия в мрежата

Уеб-базираният интерфейс на Emby Server позволява лесна настройка на сървъра и управление на мултимедийната библиотека

Уеб-базираният интерфейс на Emby Server позволява лесна настройка на сървъра и управление на мултимедийната библиотека

Софтуерът Emby Server (известен преди като Media Browser Server) улеснява комуникацията и трансфера на данни между PC и DLNA-съвместими устройства в мрежата за по-пълноценно потребителски изживяване с видео, музика и снимки на всяка платформа.

С помощта на тази програма можете да стриймвате мултимедийно съдържание към съвместими устройства, които имат инсталиран клиентски софтуер от рода на Media Browser Theater, Media Browser Classic или XBMC (известен като Kodi), изискващ API ключ за иницииране на връзка.

Разработчикът предлага медийни клиенти или плъгини за Roku, Samsung Smart TV и MediaPortal, които позволяват по-бърз достъп до медийната библиотека. Наличието на мобилни приложения за iOS, Android, Windows Phone и Windows 8 осигурява забавление независимо къде е потребителят и с какво устройство разполага.

Emby Server предлага сигурен и комфортен начин за организиране и управление на мултимедийната библиотека, както и контрол над инициираните връзки. Нещо повече, сървърът се грижи за трансфера на файлове и процеса на транскодиране, като така осигурява съвместимост с целевото устройство, без да изисква предварителна конверсия.

Благодарение на удобния уеб-базиран интерфейс, потребителите могат лесно да правят настройки – да променят сървърната конфигурация, да създават и управляват потребители, да добавят и премахват файлове от библиотеката, да свалят и прикачат субтитри и метаданни и много други.

В допълнение, сървърът позволява споделяне на медийни файлове и стрийминг между множество устройства и платформи. Emby Server е UPnP медиен сървър, който поддържа споделяне на данни в мрежата без да изисква сложно конфигуриране.

Освен това клиентът може да има пряк достъп до сървъра с цел директно възпроизвеждане, без да се използват допълнителни ресурси за транскодиране на съдържанието. Сървърът е достъпен за сваляне и ползване безплатно от сайта на разработчика.

Даунлоуд: Emby Server

Коментар