Qwerkywriter – безжична „пишеща машина” за таблети

Qwerkywriter може да се ползва като клавиатура и поставка за iPad

Qwerkywriter може да се ползва като клавиатура и поставка за iPad

Чудноват аксесоар за таблети предложи на пазара компанията Qwerkytoys. Нейният нов продукт представлява механична Bluetooth клавиатура, изпълнена във вид на пишеща машина.

Qwerkywriter изглежда необикновено на фона на съвременните джаджи и аксесоарите за тях. Но това всъщност е един напълно функционален помощник за модерно устройство като iPad, например, с възможност за безжична комуникация, който същевременно може да се ползва като поставка за таблета.

На външен клавиатурата изглежда сякаш е направена в стил отпреди 100 години. По-конкретно тя прилича на класическа пишеща машина Olivetti Studio 42. Имитацията е толкова силна, че дори натискането на клавиш създава усещане за работа с пишеща машина.

Qwerkywriter прилича на класическа печатаща машина Olivetti Studio 42 отпреди 100 години

Qwerkywriter прилича на класическа пишеща машина Olivetti Studio 42 отпреди 100 години

Потребителите ще трябва да вложат доста повече усилия, отколкото им се налага с обичайните клавиатури, тъй като в Qwerkywriter е вграден механичен превключвател Kailh Blue. Предвиден е също аналог на ръчния механизъм за интервали за още по-голяма прилика с оригинала.

Както подобава за рядко срещан аксесоар, цената на Qwerkywriter е доста висока – „пишещата машина” за таблет или моноблок ще струва цели 399 долара, когато излезе на пазара. Цената при предварителна поръчка е 329 долара.

Коментар