Проектор излъчва 100-инчова картина от разстояние 38 см

LG Minibeam UST прожектира 100-инчоно изображение с Full HD резолюция и яркост от 1000 лумена от разстояние само 38 см

LG Minibeam UST прожектира 100-инчово изображение с Full HD резолюция и яркост от 1000 лумена от разстояние само 38 см

Ново устройство на LG прожектира 100-инчова Full HD картина от разстояние само 38 сантиметра. Minibeam Ultra Short-Throw (UST), модел PF1000U, тежи по-малко от 2 килограма, преносим е и лесен за използване във всяко помещение в дома, съобщиха от корейския производител.

За да прожектират 100-инчова картина, конвенционалните проектори обикновено трябва да бъдат позиционирани на три до четири метра разстояние от екрана или стената. Това от една страна представлява проблем за малките помещения, а от друга захранващият кабел, простиращ се от проектора до контакта, не само не изглежда добре, но и е заплаха за безопасността.

Освен това конвенционалните проектори създават зона между проектора и екрана и преминаването през нея възпрепятства прожектирането на изображението. LG Minibeam не създава нито едно от тези ограничения, тъй като 100-инчовият дисплей може да бъде проектиран от разстояние едва 38 сантиметра от стената.

Проекторът предава изображение с Full HD резолюция и яркост от 1000 лумена. Качеството на картината е подсилено от Triple XD Engine – чип, който е резултат от петдесетгодишния опит на LG в телевизионната индустрия. Вградена RGB LED система със самостоятелно излъчване осигурява естествените нюанси и оттенъци. Устройството работи тихо – само при 21 децибела в екo режим.

Въпреки компактния си размер, Minibeam UST е способен да пресъздава усещане, близко до това в кино салоните. С функцията Four Corner Keystone зрителите могат лесно да елиминират изкривяванията на изображението, в случаите когато проекторът не е напълно подравнен с екрана.

Minibeam UST може също да се свързва чрез Bluetooth към озвучителни системи, портативни тонколони и безжични слушалки за по-качествен звук. Проекторът се продава заедно с TV тунер (приемник) и има USB и HDMI входове. На пазара у нас LG Minibeam UST има цена 1399 евро.

Коментар