Употребата на десктоп РС за работа ще намалее до 6%

Хората и организациите все повече ще работят „в движение”

Хората и организациите все повече ще работят „в движение” (снимка от изложението Gitex в Дубай)

Използването на десктоп компютрите като основно средство за работа ще намалее от 41% сега до 6% след 5 години. Смарт телефоните, таблетите и лаптопите ще ги заменят, заявиха от българската компания ScaleFocus, позовавайки се на пазарни проучвания.

През следващите 10 години използването на мобилни устройства ще има такова влияние върху хората и организациите, каквото е влиянието на интернет през последните 20 години, твърдят още ScaleFocus, която представи България на едно от трите най-големи ИТ изложения в света – Gitex, Дубай.

„Мобилност” означава да се работи отвсякъде, по всяко време и от всякакво устройство. Хората и организациите все повече ще работят „в движение”. Дните, в които вършим работа зад бюрото, са минало: мобилните технологии се прилагат вече в почти всяка важна сфера.

Според проучването, цитирано от ScaleFocus, за всеки трети от бизнес лидерите (33%) мобилността  увеличава производителността на служителите. 31% отчитат подобрения върху работните процеси в огранизацията, а 30% – в удовлетвореността на клиентите.

Три нови решения, свързани с мобилност, представи ScaleFocus в Дубай: за мобилно застраховане (MobIns), за оптимизиране на логистични маршрути и за управление на транспортни отдели (Fleet Management).

Освен мобилността Gitex очерта и Големия набор от данни (Big Data), облачните технологии и сигурността като другите три най-важни тенденции в ИТ в света. Тази година изложението привлече над 142 хиляди ИТ експерти от 150 държави и над 80% от най-известните ИКТ марки в света.

Коментари по темата: „Употребата на десктоп РС за работа ще намалее до 6%”

добавете коментар...

  1. :o)

    Това са пълни глупости.

    Има определени бизнеси които могат да вършат работата си “ОТ ДВИЖЕНИЕ”,
    но има много други бизнеси, които не могат да вършат работата си в движение.
    Затова още мноооооооооооооого дълго време ще има декстоп компютри.
    Освен това хора стационирани на бюра и бачкащи на лаптопи, МОБИЛНИ ли са?

  2. :-)

    То общо взето никой не пита. Просто един ден идва мейл, че комповете на които до сега сме работили се сменят и на тяхно място идва един 14″ лаптоп и ти трябва да се чувстваш щастлив почвайки да се “кьориш” на малкото екранче което обаче е с голяма резолюция и те кара да се чувстваш още по-гадно.

  3. Ivan

    Звучи много убедително както твърдението на собственика на IBM че на света нямало да са нужни повече от 6 суперкомпютъра.

    Маркетинг / пиар ангенти е компании са за разстрел с подобни малоуни и долнопробни пропаганди. Ще продават и хладилници на ескимосите – могат и да популяризират и внушат на хората нуждата да ползуват ректални мини мобилни устройства които се пъхат отзад

  4. мда

    Глупости. Ако под работа имат предвид преглет на електронна поща съм съгласен. Трудничко обаче мога да си представя да се ползва за въвеждане на данни. Особенно забавно ми се струва работата на счетоводстовдството на мобилно устройство.

  5. =

    “„Мобилност” означава да се работи отвсякъде, по всяко време и от всякакво устройство.”

    he-he

  6. Йордан

    Трудно ми е да си представя, че ще зарежа 24 инчовия си монитор и ще се забия поглед в някакъв мижав 10 инчов екран.

    Хубавото на тези джаджи е мобилността, но някой да се опитва да ме убеждава колко били удобни за работа… ами лично за мен не са.

Коментар