Нова технология ускорява LTE мрежите с 50%

Технологията Lean Carrier може да осигури увеличение на скоростта на предаване на данни в LTE мрежи с до 50%

Технологията Lean Carrier може да увеличи скоростта на предаване на данни в LTE мрежи с до 50%

Телекомите ще се опитат да вземат максимума от технологията 4G LTE, преди да започнат преход към мрежи от пето поколение (5G) към края на десетилетието. Ново решение на Ericsson доказва наличието на потенциал в LTE.

Технологията Lean Carrier може да осигури в някои случаи увеличение на скоростта на предаване на данни с до 50%. Тя потиска ефективно шумовете между пресичащи се мрежи, което позволява преход към модулация 256 QAM в по-голям диапазон на мрежата и постигане на по-висока скорост на макрониво.

Освен това технологията на Ericsson увеличава продължителността на времевите интервали за използване на 256 QAM с около 280%, допълват от шведската компания – разработчик на решението.

Технологията LTE беше създадена през 2008 г. като опростено решение за високоскоростни мрежи. Но в съвременните мрежи обемът на сигналния трафик достига критични стойности и се налага оптимизиране на този трафик, като същевременно решението трябва да е съобразено с потребностите на бъдещите 5G мрежи.

Lean Carrier ще допълни архитектурата на малките клетки, като по този начин ще обезпечи всички изисквания на 5G мрежите, поясняват от Ericsson. Технологията вече се използва в мрежите на южнокорейския оператор SK Telecom (SKT) в градове, предградия и селски райони.

Коментар