Първо голямо обновление на Windows 10 през ноември

В началото на ноември се очаква първото голямо обновление на Windows 10

В началото на ноември се очаква първото голямо обновление на Windows 10

Windows 10 Threshold 2, първото голямо обновление на актуалната платформа на Microsoft, вече е готово за пускане, съобщи WinBeta.com, позовавайки се на собствени източници. Същото твърди и известният блогър Пол Турот.

Само две седмици остават до излизане на обновлението, т.е. то ще се появи още през първата десетдневка на ноември. Притежателите на лицензи Windows 10 в момента работят с RTM версията на платформата, която излезе през лятото, докато Threshold 2 ще предложи функции, достъпни за участниците в програмата Windows Insider Preview.

Сред очакваните нововъведения е приложението Messaging, което ще поддържа комуникации през Skype. Освен това виртуалният асистент Cortana ще проговори на няколко нови езика, а браузърът Microsoft Edge ще предложи възможност за предварителен преглед на табове и други полезни функции.

Разработчиците на Edge вече обещаха поддръжка на разширения, но едва ли тази функционалност ще стане достъпна с обновлението Threshold 2. По всяка вероятност поддръжката на разширения ще се появи първоначално във версиите, достъпни за участниците в програмата Windows Insider Preview, и след това за останалите потребители.

Threshold 2 ще включва също нови възможности за визуално оформяне на системата във вид на цветни плочки, както и подобрения в менюто Старт.

Потребителите на Windows 10 ще получат обновлението автоматично през услугата Windows Update. Инсталацията може да отнеме до няколко часа и ще изисква презареждане на системата, поради което всички работни документи трябва да бъдат съхранени.

Коментари по темата: „Първо голямо обновление на Windows 10 през ноември”

добавете коментар...

  1. Браво

    Microsoft влизат в правия път.

  2. harry

    dreme mi na patoka

  3. Anonymous

    Както и подобрения в модулите за следене на потребителите.

    Както и превенция срещу софтуер, който предотвратява следенето.

Коментар