Кошмарно Q4 за РС пазара очакват анализатори

Четвъртото тримесечие на годината ще бъде необичайно слабо за РС пазара, прогнозират анализатои

Четвъртото тримесечие на годината ще бъде необичайно слабо за РС пазара, прогнозират анализатори

Пазарът на персонални компютри продължава да затъва, както при настолните компютри, така и при лаптопите. Традиционно силното четвърто тримесечие на годината няма да спре негативната тенденция, според тайвански анализатори.

Digitimes Research очаква световните продажби на нотбуци в периода октомври-декември да намалеят с 5,3% спрямо третото тримесечие и с обезсърчаващите 17,5% на годишна база. Прогнозата не включва хибридните устройства 2-в-1, които могат да се ползват като таблет и лаптоп.

На този фон американските компании ще успеят да увеличат с малко пазарния си дял, твърди Digitimes Research. Това се обяснява с устойчивите позиции на Dell в корпоративния сегмент и доминирането на Apple в горната ценова ниша на потребителския сегмент. Двете компании ще усетят по-слабо от останалите спада в търсенето.

Hewlett-Packard в същото време е ангажирана с разделянето си на две компании, което в известна степен ще я отслаби в разглеждания период. Намален обем на поръчките ще застигне и Lenovo, която в момента е най-големият производител на РС в света.

Коментари по темата: „Кошмарно Q4 за РС пазара очакват анализатори”

добавете коментар...

  1. Fitka

    На хорицата не се нуждаят от компиутрии вече. Требе им телевизиор с кабелна ТВ ххх чанъл, шоу бай брадър и телефон с фейсбоклук, за да отрикват и покриват разгонени крави и съседки по близки районите :->

    Това е огромна маса хора на които животеца изпълнен с много смисъл въртящ се само до горните неща.

Коментар