Kangaroo – мини компютър с Windows 10 и батерия

Kahgaroo представлява пълноценен компютър, който може да се носи навсякъде

Kangaroo представлява пълноценен компютър, който може да се носи навсякъде

Компактни компютри с размери на фаблет се срещат все по-често в асортимента на различни компании. Такъв е и новият продукт Kangaroo под управление на Windows 10, предлаган от американския дистрибутор InFocus.

Въпреки миниатюрните си размери, Kangaroo представлява пълноценен компютър, който може да се носи навсякъде и да се свързва към всеки екран, но известно неудобство е необходимостта от док станция с портове за периферията.

Kangaroo има размери 80,5х124х12,9 мм и тежи 200 грама

Мини компютърът Kangaroo има размери 80,5х124х12,9 мм и тежи 200 грама

Допълнителният модул Kangaroo Dock предоставя порт HDMI и два USB порта (USB 2.0 и USB 3.0). Периферни устройства могат да се свържат и безжично през Bluetooth 4.0 и Wi-Fi 802.11ac. Освен това изображението от компютъра може да се предава на всяко устройство – телевизор, монитор, проектор и дори iPad.

Kangaroo може да се свързва към всеки екран, вкл. телевизор, монитор, проектор и дори iPad

Kangaroo може да се свързва към всеки екран, вкл. телевизор, монитор, проектор и дори iPad

Kangaroo стъпва на едночипова система (SoC) Intel Atom x5-Z8500 Cherry Trail с процесор на тактова честота 1,44GHz, допълнен от 2GB оперативна памет и 32GB флаш памет eMMC. Предвидени са слот за карти памет microSD, порт Micro-USB и скенер на пръстови отпечатъци.

Kangaroo разчита на едночипова система (SoC) Intel Atom x5-Z8500 Cherry Trail

Kangaroo разчита на едночипова система (SoC) Intel Atom x5-Z8500 Cherry Trail

Компютърът има размери 80,5х124х12,9 мм и тежи 200 грама. Вградената батерия обезпечава до 4 часа време за автономна работа. Kangaroo е достъпен за покупки от онлайн магазина Newegg на цена от 99 долара, а по-късно се очаква и в Microsoft Store.

На предстоящото изложение за потребителска електроника CES 2016 през януари в Лас Вегас дистрибуторът InFocus планира да покаже продукти, с които може да се изгради екосистема около Kangaroo, вкл. монитор, външен диск и различни модули за разширение.

Коментари по темата: „Kangaroo – мини компютър с Windows 10 и батерия”

добавете коментар...

  1. лесно е

    Да, но Windows приложенията (на Adobe, Autodesk и мн. други) за без аналог за телефона ти.

  2. az

    Не е на 1/3 на цената на телефона ми, още по-малко е. Но цялата ми информация е на телефона ми, към който без проблеми свързвам периферия и монитор. И имам навсякъде информацията си на доста по-мощна машинка. 😉

  3. лесно е

    И цената му е равна на 1/3 от тази на смартфона ти, умнико. Но когато го включиш към монитор получаваш функционалност и комфорт, които смартфонът ти не може да осигури, нали така?

  4. az

    Ухаа, ама то по-бавно и от смартфона ми, ама има и по-малко рам, хаха.

Коментар