D-Link с уникален фърмуер за безжични точки

Мрежовата компания D-Link пусна унифициран фърмуер за корпоративните модели безжични точки за достъп (AP) –DWL-3500AP и DWL-8500AP. Тази уникална характеристика ще позволи на устройствата да бъдат конфигурирани както в режим на централизирано управление чрез безжичен комутатор, така и като самостоятелни елементи от безжичната инфраструктура, съобщиха от компанията.
В допълнение, D-Link обяви безжичен комутатор, насочен основно към малкия и средния бизнес и образователните институции. Новият DWS-3024L е идентичен като характеристики с модела DWS-3024, но предлага възможност за управление на до 24 безжични устройства за достъп, вместо 48.
Първоначално DWL-3500AP и DWL-8500AP бяха лансирани като безжични устройства за достъп, които работят само в съчетание с безжичния комутатор DWS-3024 в корпоративни ИТ инсталации. Благодарение на него, всички настройки на устройствата за достъп се съхраняват и управляват централизирано, което повишава сигурността и оптимизира възможностите за резервиране. По този начин се улеснява значително и процесът по конфигурация в системата на ново или преместено на друго място устройство за достъп.
Новият фърмуер на D-Link позволява DWL-3500AP и DWL-8500AP да работят и като самостоятелни устройства за достъп – “нещо, което трудно може да бъде открито в конкурентните решения на пазара без нуждата от допълнителна и локална настройка на фърмуера”, посочиха от компанията. Тази функция е от изключителна полза най-вече за стартиращи и малки предприятия, които имат нужда от ценово ефективно решение, като в същото време запазва гъвкавостта и при разрастване на предприятието и неговата инфраструктура.
Лесно може да бъдат централизирани безжичните комуникации, без при това да е необходимо отделно преинсталиране на всяко устройство за достъп или, както често се налага, пълна подмяна на продуктите.

Коментар