Windows 10 вече работи на 120 милиона устройства

Популярността на Windows 10 нараства изключително бързо - 120 милиона устройства вече работят под нейно управление

Популярността на Windows 10 нараства изключително бързо – 120 милиона устройства вече работят под нейно управление

Новата операционна система Windows 10 набира популярност с бързи темпове. Три месеца след излизането си на пазара, платформата на Microsoft вече е инсталирана на 120 милиона устройства, съобщи WinBeta.com.

Нещо повече, очаква се в близко време потребителската база на Windows 10 да се увеличи рязко, тъй като много потребители изчакват първото голямо обновление на платформата. Известно с кодовото име Threshold 2, обновлението ще излезе на 10 ноември.

Освен това на 12 ноември Microsoft ще пусне обновление на фърмуера на геймърската конзола Xbox One, в резултат на което тя ще започне да използва кода на Windows 10. Напълно възможно е Xbox One да влезе в огромния списък с устройства, на които е инсталирана Windows 10.

По-рано Microsoft съобщи, че до две-три години след пускането на Windows 10 в света ще има над 1 млрд. устройстна, които работят под управление на модерната операционна система. Целта може да бъде постигната, ако се запази сегашният темп от 120 милиона устройства на всеки три месеца.

Коментари по темата: „Windows 10 вече работи на 120 милиона устройства”

добавете коментар...

  1. :o)

    Баси насилниците 🙂
    Не оставят избор и после си смятат бройката на насилените.
    Шнур за Уиндоус 10, няма да минем на това скоро

Коментар