Основатели на Skype ще доставят стоки с роботи

Роботите на Starship ще се придвижват по пешеходни зони със скорост 6,5 км/ч

Роботите на Starship Technologies ще се придвижват по пешеходни зони със скорост 6,5 км/ч

Иновативна компания, оглавявана от основателите на Skype – Ахти Хенла и Янус Фриис, планира да пусне на пазара услуга за доставка на стоки с помощта на самоуправляеми роботи.

Starship Technologies обещава доставка в рамките на половин час след поръчката. Цената на доставките ще бъде средно 10-15 пъти по-ниска цена спрямо сегашните куриерски услуги, уверяват предприемачите.

В процеса на доставка потребителите ще могат да следят в реално време действията на робота чрез мобилно приложение. Самото получаване на стоката ще става вероятно с помощта на код, въвеждан от поръчителя.

Новата услуга има няколко безспорни предимства – тя ще намали драстично времето за изпълнение на поръчката, цената на доставката и вредното въздействие върху околната среда.

Роботите ще се придвижват по пешеходни зони със скорост не по-висока от 6,5 км/ч. Почти през цялото време машините ще се движат самостоятелно, но под наблюдение на оператори, които могат да коригират траекторията им в случай на необходимост.

В момента Starship Technologies тества готовите прототипи на роботите. Пускането на услугата се очаква да стане през следващата година на територията на САЩ, Великобритания и няколко други страни.

Коментари по темата: „Основатели на Skype ще доставят стоки с роботи”

добавете коментар...

  1. :o)

    Не го виждам аз това.
    5-6 километра в час пешеходни зони, супер времеви условия,
    къде трябва да са тия стоки в кварталния магазин ли?

  2. Фофу

    Е, вече нашите джипсита ще станат герои от Star Wars като ония дребните пустинните. Ще има само малка разлика, вместо верижните ППС ще са с каруците и няма да им светят очите, но иначе ще са същински като истински.

    Всъщност и специални пушки нямат за временно парализиране, но предполагам ще изнамерят. Покрай толкова жЪца дето изпоокрадоха …

  3. Уруд

    Simple as that и много ефективно добра идея … лесно постижима и приложима 🙂

Коментар