От Google: Windows 10 e като XP, но с плосък дизайн

Според Матиас Дуарте, Windows 10 прилича повече на Windows отпреди 10 години

Според Матиас Дуарте, Windows 10 прилича повече на Windows отпреди 10 години

Интересно мнение по повод Windows 10 изрази вицепрезидентът на Google по дизайн и главен проектант на Android – Матиас Дуартe. Съдейки по думите му, Дуарте очевидно е от онези специалисти, които не харесват новата платформа на Microsoft.

На страницата си в Twitter вицепрезидентът на Google разкрива впечатленията си от инсталирането на Windows 10 на таблета Microsoft Surface Pro 4. По същество това е Windows XP с плосък дизайн, смята Матиас Дуарте.

В този дух са и останалите му кратки отзиви за новата ОС: „Windows 10? Повече прилича на Windows десет години назад”; „Харесвах това, което Microsoft се опита да направи с Windows 8 – да смени парадигмата”; „Не ме безпокои това как изглежда Windows 10, разочарован съм от това, че новата ОС работи като XP”.

Подобни коментари по адрес на Windows 10 от страна на висш мениджър на Google не са изненада. Наскоро се появиха информации, че интернет компанията подготвя нова версия на Android, която ще работи на всякакви устройства, вкл. персонални компютри. Може би предстои титаничен сблъсък на Google с Microsoft при десктоп платформите – битка между Android и Windows.

Коментари по темата: „От Google: Windows 10 e като XP, но с плосък дизайн”

добавете коментар...

  1. Иван

    Това вече ще ми хареса…. Сблъсъка!

Коментар