Спарки Елтос отваря 180 нови работни места

„Спарки Елтос” произвежда нова гама инструменти с финансиране от ББР и МИБ

„Спарки Елтос” произвежда нова гама инструменти с финансиране от ББР и МИБ

Българското предприятие „Спарки Елтос” изгради производствена линия за нова гама акумулаторни електроинструменти с литиево-йонни батерии. Проектът е реализиран с подкрепата на Българска банка за развитие (ББР) и Международната инвестиционна банка (МИБ).

Новата база бе открита официално в Ловеч. Синдикираният кредит е в размер на 10 млн. евро, като сумата, с която ББР участва, е 3 млн. евро.

Инвестицията ще създаде 180 нови работни места, а реализацията й дава възможност за ръст на производството и продажбите. Тя гарантира достъп на дружеството до пазарите при конкурентни условия, в съответствие с повишеното търсене на професионални електроинструменти на европейско и световно равнище.

Пазарният дял на безжичните Li-ion инструменти нараства с възходящ тренд от 2010 г. насам, поради по-високата издръжливост на батериите и по-добрите им технически характеристики.

Реализацията на проекта е в унисон със заложените приоритети и цели в програмите за развитие в приобщените страни в ЕС: насърчаване на икономическия растеж и конкурентоспособността, трайно възстановяване на индустрията и създаване на нови работни места.

ББР и МИБ са реализирали вече три синдикирани заема за българския бизнес през тази година. Съвместната дейност на двете финансови институции е резултат от подписан Меморандум за сътрудничество през март 2015 г., уточниха от банката.

Коментари по темата: „Спарки Елтос отваря 180 нови работни места”

добавете коментар...

  1. българин

    Инструментите им са с отлично качество,само,че защо в Украйна и Русия са двойно по евтини отколкото в България?

Коментар