ФБР лови ъплоудър на Guns N” Roses

При наличието на достатъчно терористични войни, се предполага, че специалистите от ФБР си имат и достатъчно грижи по изпълнение на операциите. Очевидно обаче някои агенти са заети с опити по залавянето на човека, който е пуснал онлайн последния албум на Guns N” Roses.
Различните главни прокурори на САЩ продължават да смятат, че музикалното пиратство подхранва тероризма и е заплаха за икономиката на щатите. Трудно е обаче да се повярва, че някой обикновен човек, пуснал в глобалната мрежа един албум, ще има каквото и да е влияние върху тероризма или ще направи пари от Guns N” Roses.
Логиката е, че реалният виновник за изтичането на песните в интернет всъщност е някой, свързан с подготовката и пускането на албума – иначе кой друг би имал достъп до музиката, която още не е пусната на пазара, писа techdirt.com. Всъщност тази случка показва, че вътрешните хора са отговорни за много от изтичанията на данни в развлекателната индустрия. Така че явно това е вътрешен проблем, който трябва да се разреши от групата, от звукозаписната компания и от служителите, които се занимават с продукцията.
Факт е обаче, че вокалистът на Guns N” Roses Аксъл Роуз, също както и Metallica, се сблъсква с интернет несгоди напоследък. Оказа се, че през изминалата седмица в мрежата бяха публикувани девет парчета от дългоочаквания албум "Chinese Democracy", в който по неофициална информация към момента са инвестирани 6,5 млн. долара. Твърде малко потребители са успели да изтеглят песните, преди те да бъдат свалени от мрежата.
Metallica и Prince се сдобиха с противници и загубиха много от феновете си, заради възбраната, която поставят над постването на кратки видеоклипчета и музикални файлове с творбите им.

Коментар