Dell задлъжнява до $50 млрд. с покупката на EMC

Dell ще продаде активи за 10 млрд. долара, за да финансира поглъщането на EMC

Dell ще продаде активи за 10 млрд. долара, за да финансира поглъщането на EMC

Dell планира да продаде част от активите си, за да финансира сделката по поглъщане на сторидж компанията EMC, обявена наскоро за сумата от 67 млрд. долара – най-голямото придобиване в историята на ИТ индустрията.

Според Ройтерс, Dell ще продаде подразделенията за софтуер и услуги. Очаква се компанията от Тексас да получи за тях около 10 милиарда долара, за да намали огромния си дълг, който ще възникне в резултат на сделката с EMC.

Анонимни информатори твърдят, че Dell няма намерение да се разделя с подразделенията за разработка и производство на хардуер, тъй като те са важни за развитието на компанията след сливането с EMC и за успешно конкуриране с Cisco и IBM.

Твърди се също, че Dell вече е информирала за своите планове агенции, които формират кредитни рейтинги. По предварителна оценка, дългът на Dell след поглъщането на EMC ще достигне 49,5 млрд. долара.

Коментари по темата: „Dell задлъжнява до $50 млрд. с покупката на EMC”

добавете коментар...

  1. Bill Gates

    Ей, Michael, добре че си ти да обясниш на нас простите хора

  2. Michael Dell

    Нищо не ти е ясно, apple. EMC е едно от най-големите имена на пазара на сторидж системи и собственик на 80% от VMWare, което пък е най-голямото име в сферата на виртуализацията. С тази покупка DELL става може би най-сериозния играч на пазара на цялостни решения за дейтацентрове. Сделката ще им даде възможност да предлагат пакетни цени и цялостни решения включващи сървъри, сторидж и софтуер за виртуализация.

  3. kiro

    Тук правят и друга грешка, като продават поделенията за софтуер и оставят само тези за хардуер. Така ще се превърнат в аналог на Hewlett-Packard.

  4. dsf

    За мене DELL вече е “пътник” с такъв оргомен дълг, що за фирма е това, моята лична кредитна оценка и оценка на доверие към тях ще клони към нула.

  5. dsf

    Аз само едно не мога да разбера, независимо какъв си, какви ще са тези банки, които да отпуснат такъв огромен кредит/кредити в размери на близо 50 *милиарда* долара, за да може някои да купи фирма и евентуално да я развие. А какво ще се случи ако нещата не се развият благоприятно ?

  6. apple

    Купуваш фирма.
    Продаваш подразделения.
    Залязващ сектор на РС.
    Огромен Дълг.

    Всичко е Ясно.

Коментар