Apple патентова устройство с изпъкнал дисплей

Изпъкналият дисплей на Apple може да намери приложение в мобилни устройства и носима електроника

Изпъкналият дисплей на Apple може да намери приложение в мобилни устройства и носима електроника (източник: USPTO)

Apple се сдоби с нов ценен патент за технология, която може да намери приложение в бъдещите устройства на компанията. Става въпрос за изпъкнал дисплей.

Американското патентно ведомство издаде тази седмица патент на Apple под номер №9178970, озаглавен “Електронни устройства с изпъкнали дисплеи”. В описанието се посочва, че използването на изпъкнал дисплей може да увеличи вътрешния обем на устройството.

Идеята на Apple за формиране на подобни дисплеи е чрез обединяване на един или няколко гъвкави слоя. Дисплеят може да бъде закрепен на твърда основа или да има твърдо защитно покритие.

Като пример за гъвкав дисплей с изпъкнала форма изобретателите от Apple посочват панелите с органични светодиди (OLED). Подобни екрани ще се използват в телефони, таблети, плейъри, часовници и други устройства.

Коментари по темата: „Apple патентова устройство с изпъкнал дисплей”

добавете коментар...

  1. 123

    Браво! Патентоваха кинескопа, ако някой помни какво е кинескоп. Сега ако някой реши да произведе ТВ с кинескоп трябва да плаща на Аппле. Патентовайте дишането, дано тогава да сте доволни.

  2. @_О

    Захарчо, има връзка към патента, иди и виж този патент на колко други се базира и за какво точно става въпрос.

    Патентът е относно технологично решение за направата на устройство с извит дисплей, не е за “извит дисплей”.

  3. Zahari Yurukov

    Айде де, изпъкнал дисплей. Аман вече от простотии. Олигофрени ли работят в тези патентни ведомства? Как изобщо е възможно да се патентова подобно нещо?

  4. Anonymous

    Пишете и кога компанията е подала заявката за патент – 15.07.2011г. Не е толкова важно, но пак някой ще изскочи с изявление как Apple били патентовали неща, които другите вече били направили.

    Вчера Apple получиха и патент за “разкачваем дисплей” под номер 9176536. Заявката е подадена на 30.09.2011г. Интересно, че илюстрациите към патента някак напомнят за “иновациите” на Microsoft, а именно – Surface Book 🙂

Коментар