Atos купува компанията за софтуер и услуги Unify

Atos придобива Unify – компания с приходи от 1,2 млрд. евро и 5600 служители по целия свят

Atos придобива Unify – компания с приходи от 1,2 млрд. евро и 5600 служители по целия свят

Международната компания Atos постигна споразумение с The Gores Group и Siemens за придобиване на третия по големина доставчик в света на комуникационен софтуер и услуги – Unify. В резултат на тази сделка Atos ще предлага интегрирани комуникации, които ускорят дигиталната трансформация на бизнеса.

Сделката предстои да бъде финализирана след одобрение на регулаторните и антитръстови органи през първото тримесечие на 2016 г., уточниха от Atos. Цената на придобиването според Ройтерс е 340 млн. евро.

„Портфолиото на Unify и клиентската им база са идеалното допълнение към съществуващите дигитални технологии на Atos”, коментира Тиери Бретон, председател и главен изпълнителен директор на Atos.

Джо Каесер, президент и главен изпълнителен директор на Siemens AG, коментира от своя страна, че компанията ще продължи да изпълнява глобалния си план Vision 2020 и да се позиционира като лидер в сегменти като енергетика, автоматизация и цифровизация.

Unify е основана през 2008 г. под името Siemens Enterprise Communication с централа в Мюнхен, Германия. Компанията е джойнт венчър между The Gores Group (51%) и Siemens (49%).

Дейността на Unify е главно в Европа, Северна и Южна Америка. Компанията предлага комуникационен софтуер, който ускорява дигиталната трансформация и бизнес развитието чрез специализирани решения за различните индустрии. Unify има приходи от €1,2 милиарда и 5600 специалисти в повече от 60 страни по света.

Съвместно с Unify, Atos ще комбинира комуникационния софтуер с ИТ услугите. Unify е определян от анализаторите в индустрията като лидер в корпоративните комуникационни решения и визионер в интегрираните комуникации. Чрез 3000 патента, технологиите на Unify ще обогатят дигиталните предложения на Atos.

По-специално Unify разработва уникална комуникационна платформа Circuit, която предоставя аудио и видео с HD качество, управление, редактиране и съхранение на съдържание в реално време, чат, контекстуално търсене, съобщения и интегриране на контакти между различни системи чрез едно приложение, достъпно от всяка точка на света.

Коментар