Siam 7X – смартфон с два екрана, два сим слота и LTE

siam_top

Смартфонът с два екрана Siam 7X не е първият по рода си – подобно устройство YotaPhone вече се предлага на пазара

Проект за смартфон с два екрана набира подкрепа в платформата за споделено финансиране Kickstarter. Моделът Siam 7X наподобява YotaPhone – отпред е основният цветен екран, а отзад е разположен втори панел с допълващи функции като известия, новини, време, календар и др.

Предният екран има диагонал 5 инча и резолюция 1280х720 пиксела. За разлика от него, задният екран е монохромен E Ink с диагонал 4,7 инча и резолюция 960х540 пиксела – той изразходва енергия само при опресняване на изображението, благодарение на което се удължава времето за автономна работа.

Моделът Siam 7X наподобява YotaPhone - отпред е основният цветен екран, а отзад е разположен втори панел с допълващи функции

Отпред на Siam 7X е основният цветен екран, а отзад е разположен втори панел с допълващи функции

Siam 7X стъпва на платформа MediaTek MT6735A с четири 64-битови ядра ARM Cortex-A53 на тактова честота 1,3GHz и графичен ускорител Mali-T760. Налична са две камери – 8 и 16MP, безжични модули Wi-Fi 802.11ac и Bluetooth 4.0, GPS приемник и стандартен набор от датчици.

Смартфонът е оборудван с батерия 2100 мАч, поддържа работа в мрежи от четвърто поколение LTE и две SIM карти. Siam 7X идва с операционна система Android 5.0 и е достъпен за поръчки в момента на цена от 420 долара.

Коментар