Най-добрите геймъри мерят сили в Скай Сити

Финалите на националния шампионат по електронни спортове ще се проведат тази събота в софийския Скай Сити мол, съобщиха организаторите на изявата.
Състезателният ден ще бъде излъчван по IP телевизия от студиото в клуб „Мания 4” в мола. Зрителите ще могат да видят най-интересните мачове, да чуят коментари и интервюта.
„Всички състезатели се подготвят изключително усърдно и съм сигурен, че ни предстоят едни зрелищни финали. Залогът е голям – слава, пари и възможност за участие в най-мащабния световен турнир”, каза Климент Йончев, директор „Турнири” в Гейминг Ентъртеймънт ООД.
750 хиляди щатски долара е наградният фонд на шампионската лига Extreme Masters, в която ще участват първенците на България.
Най-добрите геймъри в битка за титлата национален шампион ще си разделят 7 500 лева, осигурени от БТК. Над 70 състезатели от цяла България ще премерят сили във финалите на шампионата по електронни спортове, след половин година ожесточени битки в интернет.
Геймърите ще се състезават на игрите Counter-Strike (на Valve interactive), Warcraft III (Blizzard Entertainment) и Fifa 08 (Electronic Arts), уточниха организаторите.

Коментар