BlackBerry Priv – смартфон-слайдер под управление на Android

BlackBerry Priv е първият смартфон на канадския производител с операционна система Android

BlackBerry Priv е първият смартфон на канадския производител с операционна система Android

Започнаха продажбите на смартфона BlackBerry Priv, дело на едноименната канадска компания, специализирана в бизнес сегмента. Първоначално моделът ще се доставя за потребителите в САЩ от оператора AT&T на цена от $699.

Известен по-рано с кодовото име BlackBerry Venice, новият смартфон Priv е създаден с идеята за висока сигурност (името му идва от privacy – конфиденциалност). Priv е изпълнен в рядко използвания формат на вертикален слайдер с физическа QWERTY клавиатура.

Освен това моделът се явява първият смартфон на BlackBerry с мобилна операционна система Android. Досега компанията разчиташе изключително на собствената си операционна система BlackBerry OS.

Priv е изпълнен в рядко срещания формат на вертикален слайдер

Смартфонът Priv е изпълнен в рядко срещания формат на вертикален слайдер

Priv предоставя 5,4-инчов екран с резолюция Quad HD 1440×2560 пиксела със закръглени краища. Основната камера има 18-мегапикселов сензор, функция за стабилизация на изображението, оптика Schneider-Kreuznach и възможност за запис на 4K видео. Налична е и предна камера за селфи с резолюция 2MP.

Моделът стъпва на хардуерна платформа Qualcomm Snapdragon 808 с шестядрен процесор и графика Adreno 418, допълнена от 3B оперативна памет и 32GB флаш памет, която може да се разширява с карти памет microSD с капацитет до 2TB.

BlackBerry Priv идва с операционна система Android 5.1.1 Lollipop, има размери 147 (184 в отворено състояние)x77,2×9,4 мм и тегло 192 грама.

Коментари по темата: „BlackBerry Priv – смартфон-слайдер под управление на Android”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    Сигурен Андроид – това е оксиморон 🙂 В тази ОС вложени значителни усилия, за да престане да бъде сигурна. Който се нуждае от конфиденциалност, доколкото GSM изобщо я позволява, ползва старата си Nokia 6510.

Коментар