Toyota влага милиард долара в изкуствен интелект

Toyota обяви официално създаването на новото си изследователско подразделение за изкуствен интелект

Toyota обяви официално създаването на новото си изследователско подразделение за изкуствен интелект

Toyota създава ново подразделение, което ще се заеме с разработка на системи за изкуствен интелект в две основни направления – самоуправляеми автомобили и домашни роботи-помощници.

Японската компания ще привлече в Toyota Research Institute (TRI) водещи специалисти в областта на автомобилите и роботите. Проектът е обезпечен с финансиране в размер на 1 милиард долара за пет години.

Новото подразделение ще започне работа през януари следващата година. Toyota вярва, че системите за изкуствен интелект ще помогнат за формиране на съвършено нова индустрия. Компанията не скрива своята амбиция да стане лидер в тази индустрия.

Джил Прат, ръководител на Toyota Research Institute, има няколко важни задачи пред себе си, в частност – да сведе до нула вероятността от катастрофи със самоуправляемите коли и да улесни живота на възрастните хора, както и на хората с ограничени възможности с помощта на нови технологии.

Президентът на Toyota Motor Corporation Акио Тойода подчертава, че компанията работи постоянно по иновативни проекти не защото има тази възможност, а за да подобри обслужването на своите клиенти и обществото като цяло.

Коментари по темата: „Toyota влага милиард долара в изкуствен интелект”

добавете коментар...

  1. :o)

    Влагайте влагайте 🙂
    Те се пробуждат.

Коментар