Умен чип регулира енергията в инструментите на Bosch

Чипът Syneon координира батерията, мотора и редуктора, според конкретната задача

Чипът Syneon координира батерията, мотора и редуктора, според конкретната задача

Акумулаторните електроинструменти на Bosch вече използват чип Syneon за интелигентно управление на консумираната енергия. Компанията твърди, че технологията осигурява с 85% повече работа с едно зареждане на батерията.

Syneon координира батерията, мотора и редуктора, според нуждите на конкретното приложение. Така домашните майстори ще могат да работят с оптимална сила при максимална издръжливост на батерията, независимо дали пробиват, завиват или шлайфат.

Принципът на функциониране е подобен на човешкия организъм. И при вдигането на тежести, изискващо сила, и при маратонското бягане, за което е нужна издръжливост, тялото ни осигурява точната доза необходима енергия.

Акумулаторните електроинструменти от Bosch с чип Syneon идентифицират енергийните потребности и решават дали актуалната задача изисква повече сила или по-голяма скорост. Технологията пести енергия и удължава живота на батерията.

С новата 2,5 Ah батерия акумулаторните инструменти на Bosch работят с 25% по-дълго

С новата 2,5 Ah батерия акумулаторните инструменти на Bosch работят с 25% по-дълго

Така например, акумулаторният ударно-пробивен винтоверт PSR 18 LI-2 може да направи с до 85% повече пробивания с едно зареждане на батерията, в сравнение с другите продукти от този клас, твърди Bosch.

В допълнение, компанията въвежда нови батерии 2,5 Ah за акумулаторните 14,4- и 18-волтови електроинструменти. Те имат иновативна ергономична повърхност „Softgrip”, благодарение на което се сменят и включват лесно.

Освен това с новите батерии инструментите работят с 25% по-дълго, отколкото с предишното поколение батерии. Ако акумулаторът се изтощи след продължителна употреба, новото зарядно устройство AL 1830 CV го възстановява два два пъти по-бързо от предшественика си. С функцията „готовност за работа” инструментът се зарежда за 40 минути на 80%.

Коментари по темата: „Умен чип регулира енергията в инструментите на Bosch”

добавете коментар...

  1. Onq

    Да, умни са и качествени, за каквото са програмирани това вършат.

  2. АХА

    ДА, ВИДЯХМЕ ГИ УМНИТЕ ИМ ЧИПОВЕ В АВТОМОБИЛИТЕ НА ФОЛКСВАГЕН :)!!!

Коментар