Сателитите са естествена платформа за Ultra HD

Най-голямото предизвикателство при осигуряване на новото видео преживяване е разпространението - както от гледна точка на разходите, така и на обхвата, заяви Михай Урсой

Най-голямото предизвикателство при осигуряване на новото видео преживяване е разпространението – както от гледна точка на разходите, така и на обхвата, заяви Михай Урсой

Медийният пейзаж се развива бързо и ставаме свидетели на създаването на нова Ultra HD екосистема, заяви Михай Урсой, мениджър на SES за Румъния, България и Молдова по време на годишната конференция на Българската асоциация на кабелните комуникационни оператори (БАККО) в София.

Съдържание, високи технически стандарти, устройства, инфраструктура за доставка – елементите, които позволяват реализацията на Ultra HD, започват да застават на мястото си сега, когато HD е в масова употреба.

Въпреки това, по думите на Урсой, най-голямото предизвикателство при осигуряване на новото видео преживяване за всички потребители е разпространението както от гледна точка на разходите, така и на обхвата.

Видеото се превръща в почти безкраен и персонализиран избор на линейно и нелинейно съдържание, по всяко време, навсякъде и на всякакво устройство, допълни Михай Урсой.

SES излъчва през сателит демо Ultra HD канали в Европа – четири търговски канала и други, които ще стартират до края на 2015 г. Компанията също участва в разработката на международната стандартизация на Ultra HD в различните му фази.

Според SES, сателитите са естествената платформа за излъчване на Ultra HD съдържание, благодарение на тяхната наличност на честотни ленти за трафик и широк обхват, който покрива страни и континенти.

Коментар