Paysafe разширява екипа си у нас до 750 души

Илияна Търнина и Димитър Мурджев обявиха новия бранд Playsafe – резултат от обединението на Optimal Payments и Skrill

Илияна Търнина и Димитър Мурджев обявиха новия бранд Paysafe – резултат от обединението на Optimal Payments и Skrill

Стотици нови работни места ще отвори в България компанията Paysafe, един от лидерите на световния пазар за онлайн разплащания. Към края на 2016 г. в новия офис на компанията у нас ще работят 750 специалисти по ИТ и обслужване на клиенти.

Брандът Paysafe бе обявен официално днес в София, в новия офис на компанията, която е резултат от придобиването на Skrill от Optimal Payments – водещи доставчици на онлайн разплащания – в сделка на стойност 1,1 млрд. евро, осъществена по-рано тази година.

За кратък период след обединяването на двете компании броят на служителите у нас вече надхвърля 600, заяви Илияна Търнина, основател на Optimal Payments България и настоящ вицепрезидент в новата организация. В началото на 2016 г. ще приключи последният етап на инвестициите в офиси с обща площ 7000 кв.м.

„Компанията ще продължи да инвестира в българския офис, като стратегическата цел е той да се превърне в основния център за ИТ услуги и клиентско обслужване на глобалната организация”, допълни Търнина.

В цифри това означава откриване на над 150 нови работни места през 2016 г., като общият брой на служителите в България ще достигне 750. Инвестициите в технологии ще възлязат на повече от 1,5 млн. евро, в офис площи – 2 млн. евро и в обучение и развитие на персонала – половин милион евро.

„Придобиването на Skrill от Optimal Payments на 10 август 2015 г. за сумата от 1,1 млрд. евро позиционира групата като един от лидерите на пазара с изключително широк набор от продукти”, коментира Димитър Мурджев, основател на Skrill.

Групата се търгува публично на Лондонската фондова борса, като в момента стойността й възлиза на около 3 млрд. долара. В повече от 10 локации по света работят над 1600 служители на групата.

„След обединението на двете компании можем да извършваме разплащания в 200 държави с над 100 платежни метода, с 40 различни валути, като предлагаме обслужване на нашите клиенти на 20 различни езика”, допълни Мурджев.

По неговите думи, обединената компания се превръща в пресечна точка на всякакъв тип онлайн разплащания в глобален мащаб. „Мисията ни е да предлагаме адекватно, подходящо решение, съобразено със спецификата на всяко едно разплащане”, каза още Димитър Мурджев.

Именно по тази причина, ръководството на компанията е решило да промени своето име и идентичност. „Ние вече сме една компания и тя се казва Paysafe”, заяви Илияна Търнина.

Коментари по темата: „Paysafe разширява екипа си у нас до 750 души”

добавете коментар...

  1. До Saevar

    Бате само да те светна, че ако те дойдат в БГ – ти оставаш без работа в скандинавия… Защото всички идват за да им излезе по евтин труда, БГ не е оферта като клиент за сега.

  2. До Saevar

    Това че има по-големи компании по света не е изненада – има мечки в гората. Това не означава че paysafe са малки. Нито пък че персонала, който наемат (който има доста добавена стойност, далеч не е само кол център) не е добре дошъл за България от икономическа гледна точка.

  3. Saevar

    Verifone също имат online разплащания…. при нас v Scandinavia повечето уеб разплащания се предоставят ot Verifone.

  4. :o)

    🙂
    “https://www.howtotrainyourdragon.com/images/uploads/dragons
    /_1095/dragon_hero_skrill.jpg”

  5. (c:

    Не знам за какво точно спорите 🙂

    Разгледах компаниите, Paysafe работят върху online плащания, докато Verifone имат POS терминали и подобни. Реално не са в пряка конкуренция.

    Разликата е, че Paysafe е леко на пътя на Google Pay, Apple Pay и прочее, докато Verifone предоставяйки POS терминали с необходимия хардуер, са по-скоро заедно с големите и се възползват от техния напредък.

  6. Saevar

    ама мноо ги разбираш, я пак провери колко е голяма Verifone и колко са тея врабчета,
    ето ти малко инфо:
    Skrill – Revenue Increase $331 million (2014)[1] Number of employees – 700 +
    Optimal Payments – Revenue Increase$365 million (2014)[2] Number of employees – 700

    забележи Verifone:
    Revenue: Increase US$ 1.8 Billion (2014) [2, Total assets Increase US$ 3.748 Billion (2012) [3]
    Number of employees – 5,000
    като и аз съм 1 от тях.

  7. Saevnar ama drug pyt

    и като дойдат, ще си отворят едно кол центърче и това….тия са като гаражен магазин на фона на Paysafe

  8. Saevar

    като дойде Verifone в Бг тези ше си отпишиме 🙂

Коментар