AMD предприе рокади в HR мениджмънта

Рут Котър бе номинирана като „Жена, която си заслужава да наблюдаваме” (Woman Worth Watching) от Diversity Journal през септември 2014 г.

Рут Котър бе номинирана като „Жена, която си заслужава да наблюдаваме” (Woman Worth Watching) от Diversity Journal през септември 2014 г.

AMD издигна 44-годишната Рут Котър на поста старши вицепрезидент „Човешки ресурси, корпоративни комуникации и връзки с инвеститорите”. Тя ще докладва пряко на президента и CEO на компанията д-р Лиса Су.

Рут Котър е вече 13 години с AMD, като досега е ръководила глобалните връзки на AMD с медиите, с анализаторите в индустрията и с Уолстрийт, в качеството й на корпоративен вицепрезидент, отговарящ за комуникациите и връзките с инвеститорите.

AMD подчертава, че Рут Котър е номинирана като „Жена, която си заслужава да наблюдаваме” (Woman Worth Watching) от Diversity Journal през септември 2014 г.

Допълнително към ръководството на HR екипа на AMD се присъединява и 42-годишният Робърт Гама. Той ще заеме поста главен директор, отговарящ за талантите в компанията. Като корпоративен вицепрезидент „Човешки ресурси” през последните три години, Гама е работил за трансформирането на HR практиките на глобалния инженерен екип на AMD.

Гама пристига в AMD от Lenovo, където е заемал различни позиции, включително HR вицепрезидент. Преди това той е работил в PepsiCo и осем години в Dell. На новата си позиция Робърт Гама ще докладва пряко подчинен на Рут Котър.

Коментар