Бил Гейтс се “пенсионира” навреме от Microsoft

Бил Гейтс, в когото искат да се превъплътят половината американци (според неотдавнашно проучване), регистрира в петък последния си работен ден в Microsoft. Милиардерът спази даденото по-рано тази година обещание да напусне корпорацията в края на юни.

Главният програмен архитект на могъщата софтуерна компания се оттегля от оперативна дейност в бизнеса, за да се посвети на благотворителна дейност чрез своята семейна фондация „Бил и Мелинда Гейтс”.

С основателя на Microsoft си отива и цяла епоха, коментират анализаторите. Без съмнение, корпорацията няма да бъде вече същата.

Бил Гейтс има много врагове, но и не по-малко почитатели. Възгледите на милиардера еволюираха до степен, която дори учуди бизнесмени от неговия ранг.

Неотдавна, на поредния икономически форум Гейтс призова за промени в капитализма. Според него, държавата трябва да се намеси и чрез законодателството да толерира компаниите, които развиват обществено полезен бизнес.

Бил Гейтс смята, че технологиите сами по себе си нямат смисъл, ако не са достъпни за широките маси. Грижа на ексшефа на Microsoft са образованието и нелечимите болести – области, в които е фокусирана неговата благотворителна фондация.

Коментари по темата: „Бил Гейтс се “пенсионира” навреме от Microsoft”

добавете коментар...

  1. Евок Севок

    Бил Гейтс – пенсионираната легенда! Ха-ха-ха!

    В това е разликата между истинските легенди – писатели, композитори, художници… и този: те никога не се пенсионират.

    Колкото до креативния му капитализъм – трябва да си пълен идиот, за да се обявиш през 2008 година за откривател на социалната капиталистическа държава. И то точно в Давос! Голям смях падна в Европа! Бухахаха!

Коментар