Nokia въвежда стилната серия Supernova

Финландският гигант Nokia въвежда нова серия мобилни устройства, проектирани така, че потребителите да могат да изразяват собствения си стил чрез различен дизайн, палитри и сменящи се панели.
Първите четири продукта от серията Nokia Supernova се отличават с ярки цветове и лесно сменящ се дизайн, като наподобяват модни чанти, слънчеви очила и аксесоари. Стилните устроства идват с разнообразни музикални и интернет приложения. 
“Със серията Supernova се стремим да дадем възможност на хората да изразят себе си, както правят чрез традиционните модни аксесоари”, коментира Джо Харлоу, вицепрезидент на категория Live в Nokia.
Притежателите на Nokia 7610, 7510 и 7310 Supernova могат да персонализират външния вид, като променят дизайна на телефона, според настроението си, чрез сменящите се Xpress-On панели в ярки цветове и с блестяща повърхност.
Моделът 7610 с плъзгащ се капак и гладка повърхност е достъпен в два цветови варианта. Включва пакет Xpress-On панели в стоманено синьо и червено, които контрастират с матираната сива повърхност, както и в ярко лилаво и стоманено синьо, в контраст с бялата повърхност на устройството. Чрез иновативната функция Theme Colorizer е възможно да се идентифицира и „улови” всеки един цвят, който да бъде добавен към палитрите или десена на клавиатурата.
Допълнителните функции включват 3.2-мегапикселова камера с двойна LED флаш карта, 8x дигитално увелечение и възможност за ползване на онлайн месинджъри и обмен на визии. В модела са вградени FM радио и MP3 плейър, както и достъп до услугата Nokia Music Store. Чрез Nokia WidSets пък потребителите полуват възможност за достъп и обмен на уебсайтове.
7610 Supernova се очаква на пазара през втората половина на 2008 с цена на дребно 225 евро преди такси и данъци.
Моделът 7510 може да се похвали със сгъваем дизайн и бутон за автоматично отваряне. С наличните Xpress-On предни и задни сменяеми панели в тъмно синьо, червено, изумрудено зелено и „еспресо”, новият Nokia 7510 Supernova показва светлинни ефекти, включително възможност за светлинно напомняне.
Телефонът предлага 2-мегапикселова камера с NIPS, LED флаш карта памет, четирикратно дигитално увеличение, 512MB microSD карта, 2.2-инчов QVGA дисплей и интернет браузър за достъп до Nokia Search, OVI и  Flickr.
Потребителите могат да слушат музика с FM радио и плейър, както и да използват Nokia Music Store и Nokia Music PC Client. В допълнение има линк към YouTube, достъп до Nokia Maps 1.2  за безплатна навигация, поддръжка на A-GPS и Nokia WidSets.
Nokia 7510 Supernova ще бъде на пазара от четвъртото тримесечие на 2008 с цена на дребно 180 евро.  
Тънкият и гладък Nokia 7310 Supernova разполага с  Xpress-On панел с 3D дизайн в стоманено синъо и втори панел в ярко зелено и бонбонено розово. На някои пазари ще има варианти на панели в сребристо, лилаво, електриково синъо, жълто и „еспресо”.
Допълнителните функции включват 2-мегапикселова камера с четирикратно цифрово увеличение и TV изход за обмен на визии, възможост за използване на месинджъри и инсталирани игри, FM радио и MP3 плейър.  
7310 излиза на пазара от края на второто тримесечие на 2008 с цена на дребно 155 евро.
Моделът Nokia 7210 Supernova също се отлиичава с елегантен и тънък дизайн, като е достъпен в два цветови варианта – розов и син. Моделът позволява сваляне на музика от компютъра или от Nokia Music Store, както и лесен даунлоуд чрез Nokia Music PC client. Снабден е със SD слот за карта памет. 2-мегапикселовата камера, както и достъпът до Flickr, осигуряват с един клик качване на снимки онлайн. 
7610 се очаква на пазара през втората половина на 2008 на цена на дребно от 120 евро.

Коментар