Тим Кук: Хартиените пари ще изчезнат

Децата на днешните студенти няма да знаят какво е хартиени пари, заяви шефът на Apple Тим Кук по време на лекция в Тринити Колидж – Дъблин. Това е поредното гръмко изявление на Кук, който по-рано определи 2015-та като година на Apple Pay – платежната система на компанията.

Статистиката е в подкрепа на думите на CEO-то на Apple. Плащанията в брой намаляват непрекъснато, но все още делът им над 50%, по данни на организацията Payments UK.

Твърди се, че Apple планира услуга, която ще позволи прехвърляне на пари от един потребител към друг през Apple Pay. Ако наистина компанията следва в срок амбициозните си планове за безконтактни плащания, то прогнозата на Кук може да се сбъдне в обозримо бъдеще.

Шефът на Apple говори пред студентите и за защитата на личните данни. По неговите думи, Apple не отстъпва от своите принципи и ще продължи да кодира потребителските данни в пълен обем, без да оставя никакви вратички за спецслужбите, пише Cult of Mac.

Applе ще води активни преговори с правителството, за да го убеди в своята позиция за личните данни, уверява Тим Кук. Според него, пълната защита и кодирането на личните данни не само, че не са в разрез с изискванията за националната сигурност, но са призвани и да я защитят.

Коментари по темата: „Тим Кук: Хартиените пари ще изчезнат”

добавете коментар...

  1. :o)

    Много ми е интересно като “не ти вземат парите в брой” като какъв ще се изживяваш?
    таен агент “самоличността на Борн” с много паспорти и пари в брой?

    За да се успокоиш хващай гората с ножа рамбо и оцелявай.

    Всяка новост се възприема по същия смешен и суеверен начин от варварите в днешно време.
    Все някой на тях ще им ограничи безграничната свобода, все някой крои тайни планове, мамата си е ебало.
    Никой не може да ви ограничи свободата да сте безгранично тъпи и суеверни.
    Грабвайте вилите и факлите!

  2. Fixer

    Ами ще ползуваме биткойни / BitCOIN и / или подобни системи 🙂

  3. Димитър

    ” Тотален контрол. Ще ни контролират банковите сметки отвсякъде. И ако някой надигне глава, тежко му, ще му блокират всичко.”

    колега мисля че не си наясно че технологиите се развиват и няма как да ти блокират, банковата сметка или да те цензурират като ти блокират сайта, DDos атаките също остават в праисторическата ера 🙂 Тези дни в Лондон се състоя една много важна коференция, която която каза “добре дошли в WEB v. 3.0 :))))

    Всичко е базирано на добре познатата технология blockchain, Bitcoin беше началото на едно ново технологично бъдеще – децентрализираните аппове и системи (DApps) появиха се децентрализирани DNS сървъри и domain имена което означава че ако искаш да цензурираш даден сайт трябва да забраниш всички сървъри на който този сайт ще се хоства благодарение на blockchain технологията :))))

    Проекта “https://www.ethereum.org” постави основите на Web 3.0, система в която ще се разработват децентрализирани аппове, който могат да бъдат крипто валути (новата крипто валута от Етерум ще се нарича “Етер”) няма как да ти блокират сметката по-която ще получаваш и изпращаш пари 🙂 ако някой иска да направи DDos атака с цел да свали даден уеб сървър това на практика няма да бъде възможно защото сайта и неговата база данни( която ще бъде от тип Graph) ще се хостват на милиони компютри 🙂 Чао на SQL базите данни 🙂
    Едно от най-добрите неща е че за front-end-a пак ще си ползваме добре познатите технологии като HTML5, CSS, JavaScript, при backend-a се появява нов програмен език Solidity, който ще се компилира като Java, C#

    линкове в който всеки може да открие полезна информация:
    “https://m.youtube.com/watch?v=O_7GhBEHu5k”
    “https://peername.com”
    “https://m.youtube.com/watch?v=j23HnORQXvs”

  4. Другаря

    Да, ние сме другари с Фофу и се познаваме в една лудница намираща се в мама Раша.

  5. Anonymous

    Е, поздравите почнаха от Ала Бала. И аз да го успокоя нали, че с тия вълнения и безпокойства … А ти за лудницата в мама Раша откъде знаеш. Вече си бил или …?

  6. Pat

    Фофу, пращаш ни поздрави от твоята лудница намираща се в мама Раша. 🙂

  7. Фофу

    Ами ще бягаме в мама Раша за да открием свободата. Ти още ли не си избягал ? Ако си ЧЕСТИТО.

  8. Ала Бала

    То това се знае от много години. И ако някой си мисли, че това е хрумване на Чичо Тими, жестоко се лъже. Това е планирано преди много години, но сега започват да подготвят хората за тези промени.Само си представете, като ни вземат парите в кеш, какво ще се случи от там нататък. Тотален контрол. Ще ни контролират банковите сметки отвсякъде. И ако някой надигне глава, тежко му, ще му блокират всичко. И познайте, като нямате в кеш, какво се случва. Тотално робство, ЧЕСТИТО! Онези отгоре си следват плана стъпка по стъпка, а хората продължават да се правят, че нищо не се случва. ДОКОГА? Да не забравяме, че Тим Кук и Бил Гейтс са едни от тях, и не работят за хората, а против тях. Продължавайте да спите, то си е за вас. Лека нощ!

Коментар