Nvidia пригоди графиката си за новите Opteron-и

Nvidia пригоди графиката си за новите Opteron-и
Пуска линия чипсети за машини с двуядрени AMD процесори
16/08/2006
Нова линия графични чипове за сървъри и работни станции обяви вчера компанията Nvidia, водещ играч в сектора. Чипсетите nForce Pro 3000 са оптимизирани за двуядрените процесори Opteron на AMD, които поддържат памети DDR 2 SDRAM.
Очаква се компании от ранга на HP, IBM, Sun и Fujitsu-Siemems да използват графичния чипсет в свои сървъри и работни станции с AMD процесори. Новият продукт на Nvidia е предназначен за машини, съдържащи от един до осем процесора.
Линията nForce Pro 3000 включва няколко чипа – това са моделите 3050, 3400 и 3600. Всички те поддържат технологията SLI и ще намерят място в сървъри и работни станции, използвани за научни и инженерни задачи, както и за други професионални приложения, свързани със създаване не съдържание.
Сред по-важните характеристики на чипсета е поддръжката на 3Gbps SATA драйвове и ATA периферия в RAID конфигурации. Чипът 3600, който е част от фамилията, добавя възможности, които улесняват управлението на машините на корпоративно ниво – такива са подобрения в надеждността и технология за генериране на отчети за грешки.    

Коментар