Huawei зарежда смартфон батерията за броени минути

Батерия с капацитет 600 мАч се зарежда до 48% само за две минути с нова технология на Huawei

Батерия с капацитет 600 мАч се зарежда до 48% само за две минути с нова технология на Huawei

Нова технология на Huawei зарежда батерията на смартфона само за броени минути. Китайският производител твърди, че притежава най-бързата от всички технологии на пазара, вкл. от Quick Charge 3.0 на Qualcomm.

За няколко минути технологията на Huawei зарежда до 50% батерията на мобилното устройство, докато обикновените зарядни се нуждаят от половин час за изпълнение на същата задача.

Тайната на Huawei се състои на първо място в новите батерии, които също са литиево-йонни, но имат в себе си т.нар. хетероатоми. Те повишават скоростта на зареждане, без да намаляват дълготрайността на батерията.

След тестове в изследователския си център, Huawei демонстрира технологията пред широка аудитория. За две минути батерия 600 мАч бе заредена до 68%. По-мощна, 3000 мАч батерия се зарежда до 48% за пет минути.

Може да се очаква, че новата технология за зареждане ще се появи в бъдещите устройства на Huawei и ще даде сериозно предимство на компанията. Засега не са известни конкретни срокове за внедряване на технологията и доколко тя ще повлияе на цените на смартфоните.

Коментар