Intel вдига честотата на чиповете Braswell

Повишена тактова честота ще осигури по-висока производителност на x86-ядрата и графиката в чиповете Braswell

Повишена тактова честота ще осигури по-висока производителност на x86-ядрата и графиката в чиповете Braswell

Intel подготвя за пазара нови едночипови решения (SoC) от икономичната серия с кодово Braswell, която в момента включва процесорите Celeron N3000, N3050, N3150 и Pentium N3700. Бъдещите чипове ще имат повишена тактова честота в турбо режим за по-висока производителност на x86-ядрата и интегрираната графика.

Новите Celeron процесори ще носят номера N3060, N3160 и N3710, съобщи CPU World. Вграденото графично ще бъде преименувано на HD Graphics 405 в старшия модел Pentium и на HD Graphics 400 в моделите Celeron.

Тестови образци от новата серия Braswell, предназначена за вградени системи, ще излязат още в края на този месец, а доставките в масови обеми ще започнат от средата на януари 2106 г.

В допълнение, Intel планира да пусне нови модели десктоп и мобилни процесори с архитектура Airmont. Както и при чиповете за вградени системи, тези процесори ще имат повишена тактова честота и променено име на интегрираната графика.

Очаква се също TDP показателят на Airmont процесорите да бъде повишен от 6 до 6,5 вата. Сроковете за пускане на моделите Celeron J3060, J3160 и Pentium J3710 са същите като тези на N серията – тестови образци в края на ноември и комерсиални обеми в средата на януари.

Коментар