Активен стол swopper ни осигурява подвижно седене

Swopper е динамичен стол, който прави възможно подвижното седене в три измерения

Swopper е динамичен стол, който прави възможно подвижното седене в три измерения

Първият активен и динамичен стол в света, който прави възможно подвижното седене в три измерения, вече е достъпен на пазара у нас.

Swopper прилага фундаментално нов подход към облекчаване и предотвратяване на проблемите с кръста и гърба: вместо да се опитва да направи липсата на движение по-поносима с нови приставки (облегалки, подлакътници), столът осигурява сядане, пригодено за човека – с повече движение, за да се укрепят кръстът и гърбът.

Седенето с неподпрян гръб на пружинна седалка поддържа всички мускули в активно състояние, осигурява минимална, но ефективна постоянна смяна на стойката и по този начин е от полза не само за междупрешленните дискове, но и за целия организъм. Така столът допринася активно за по-доброто здраве на кръста и гърба и за по-добра физическа форма на хората, посочват от производителя.

Рецептата за правилно седене е постоянно да променяме стойката си, посочват специалистите

Рецептата за правилно седене е постоянно да променяме стойката си, посочват специалистите

От генетична гледна точка човешките същества се намират на същия етап, на който са били преди около 150 000 години. Телата ни са пригодени да бягат, да се катерят, навеждат, обтягат и скачат, а не да седят сковано часове наред. Ежедневно обаче 85% от будните ни часове преминават основно в седене.

Липсата на движение е пагубна за здравето и често не може да се компенсира със спорт  – съвременният човек страда от болки в кръста и гърба, наднормено тегло и сърдечносъдови заболявания. „Днес всичко, което насърчава движението, е положително за здравето”, споделя кинезитерапевтът Анна Иванова.

По нейните думи, активните столове swopper ефективно внасят движение в седенето и така допринасят за усещане за „уелнес”, добра физическа форма и здраве в ежедневието Най-скорошните констатации обясняват правилното седене по много лесен начин – рецептата е постоянно да променяме стойката си. Това превръща традиционните столове в отживелица.

Активният въртящ се стол се състои от чугунена пръстеновидна основа, пружинен ресор с регулируема стоманена пружина и седалка с изпъкнала форма и мека подложка. Височината, твърдостта на пружината и страничното движение са индивидуално регулируеми.

Пружиниращият стол с движение във всички посоки реагира на всяко действие на човека. Така минимално, но ефективно се стимулират множество мускулни групи на кръста и гърба, корема и краката. Цената на иновативния стол не е обявена на сайта на доставчика.

Коментар