Батерии движат куфар с 30 кила багаж

Натоварен с 30 кг багаж, куфарът се усеща като 3-килограмов

Натоварен с 30 кг багаж, куфарът се усеща като 3-килограмов

Първият в света куфар, задвижван от двигател с батерии, вече е факт. Моделът на компанията LiveLuggage спестява натоварване на неговите притежатели по летища, жп и автогари.

Дръжката на хай-тек куфара е оборудвана с различни датчици, благодарение на които потребителите не влагат почти никакви усилия в придвижването на багажа си.

Дръжката на хай-тек куфара е оборудвана с различни датчици

Дръжката на хай-тек куфара е оборудвана с различни датчици

Батериите на куфара са 12-волтови, презареждаеми, от тип никел-метал-хидрид (NiMH) и осигуряват до два часа работа на куфарния двигател.

Празен, куфарът тежи 10,6 кг. Натоварен с 30 кг багаж, куфарът се усеща като 3-килограмов, което предполага, че дете или възрастен човек ще го движат без затруднения.

LiveLuggage представи своя иновационен куфар на 26 юни и го продава за 1365 долара. С напълно заредени батерии и багаж от 32 кг, куфарът може да измине 2,4 км.

Коментари по темата: „Батерии движат куфар с 30 кила багаж”

добавете коментар...

  1. eko

    Не ми харесва! Много е тежък: 1. ще мога да пренасям по малко багаж в самолета. 2. от екологична гледна точка разкарваме 10кг излишен багаж – а това са пари – гориво – вредни емисии.

  2. Чико

    Като чуя за батерии и вече не ща продукта. Телефони – с батерии, дистанционни – с батерии, часовници – с батерии, лаптопи – с батерии. Сега и куфар с батерии, не, не, не…

Коментар