Как да отворите любимия сайт при блокиран браузър

Случвало ли ви се е да седите пред служебния си компютър, на който някой прекалено старателен ИТ администратор е забранил не само да инсталирате какъвто и да е софтуер, но дори да отваряте Internet Explorer или Firefox? Ако това PC работи с Windows XP, съществува известен шанс да можете все пак да посетите любимите си сайтове.

Едно решение би могло да бъде да използвате портативна версия на Firefox от външно USB устройство. Ако това не е възможно, струва си да опитате да отворите един скрит браузър в програмата Microsoft HTML Help. За целта трябва да стартирате Windows приложение от рода на Calculator и след това да кликнете върху бутона Help и да изберете Help Topics от падащото меню.

Сега кликнете с десен бутон върху заглавната лента и изберете ‘Jump To URL..’

В полето за уеб адрес напишете адреса на сайта, който искате да посетите, като непременно включете http:// в началото. В основни линии това, което виждате, е един Internet Explorer 6 вътре в прозореца Help, но с по-ограничени възможности от самия браузър (няма функцията за запомняне на уеб адреса като bookmark, например).

В резултат получавате достъп до любимия сайт, макар и не с пълната функционалност на Interner Explorer или Firefox.

Трябва да се отбележи, че успехът на този малък трик зависи от начина, по който е блокиран уеб браузъра на вашия компютър и не е 100% гарантиран.

Коментари по темата: „Как да отворите любимия сайт при блокиран браузър”

добавете коментар...

  1. Стоян

    Супер е,при мен става!!!

  2. Стоян

    Хуй!!!

  3. ангел

    не става при мен 🙁

  4. Mir4o

    Последното изречение на статията е достатъчно. Всичко зависи от начин на огранияаване правата на потребителя.

  5. bboshko

    Браво. Ей сегинка го резвам и тоя трик. Много БЛАГОДАРЯ

Коментар