Шефовете на Samsung си орязаха парите с до 80%

Главният конкурент на Samsung е… Samsung, смята шефът на компанията Бу Кюн Юн

Шефът на подразделението за потребителска електроника Бу Кюн Юн и другите топ мениджъри на компанията намалиха драстично възнагражденията си

Топ-мениджърите на Samsung намалиха значително възнагражденията си, въпреки признаците за финансово оздравяване на компанията, съобщи The Korea Herald, позовавайки се на документи, подадени в южнокорейските регулаторни органи.

Най-скъпо платен в ръководството на Samsung е шефът на полупроводниковото подразделение и вицепрезидент на борда на директорите Куон О-Хюн. Неговото възнаграждение за периода януари-септември 2015 г. възлиза на около 3,25 млн. долара, вкл. бонуси в размер на 1,9 млн. долара. За сравнение, през миналата година мениджърът заработи 5,3 млн. долара.

Съществено намаляват и парите на ръководителя на подразделението за потребителска електроника Юн Бу-Кюн. За първите девет месеца на годината той е получил 2 млн. долара, спрямо 3,1 млн. долара година по-рано.

Шефът на подразделението за ИТ и мобилни комуникации Шин Джонг Кюн е взел от компанията 1,9 млн. долара за девет месеца, което е над пет пъти по-малко отколкото за същия период на миналата година, когато възнаграждението му достигна 10,2 млн. долара.

Като цяло, постъпленията на ръководителите на Samsung са намалели с 30-80% за една година. Базовите заплати практически остават без промяна, но премиите са орязани драстично, заради слабите финансови резултати на компанията.

Последното финансово тримесечие обаче е обещаващо за Samsung. В периода юли-септември оперативната печалба нарасна за първи път от седем тримесечия насам – с 82% до 6,42 млрд. долара. Чистата печалба на компанията бележи ръст от 28% до 4,6 млрд. долара, при приходи в размер на 45,6 млрд. долара, което е ръст от 9%.

Коментари по темата: „Шефовете на Samsung си орязаха парите с до 80%”

добавете коментар...

  1. яве

    Много малко вземат, имайки впредвид позициите които заемат.

  2. :o)

    Ти ми дай 10 милиона миналата година, а тази може и 2 🙂

Коментар