Делатек разработва ултра защитен Secure Phone

Смартфонът Secure Phone работи с усъвършенствана Android-операционна система и приложения за защита на комуникациите

Смартфонът Secure Phone работи с усъвършенствана Android-операционна система и приложения за защита на комуникациите

Българо-канадска компания разработва едни от най-сигурните смартфони в света. Делатек (Delatek) е на пазара отскоро, като специализира в създаването на продукти и услуги за защитена комуникация.

Secure Phone е цялостно решение за хората, за които опазването на виртуалното лично пространство и сигурното, защитено общуване са критични. Делатек е създала собствена Android-базирана операционна система, в която са затворени всички възможности за хакване и подслушване.

Системата включва над 10 сигурни мобилни приложения, обхващащи комуникациите и други важни функции на смартфона. Тя е инсталирана върху смартфони от висок клас – LG Nexus 5 и HTC One M8, които могат да бъдат поръчани както от локални оторизирани търговци, така и директно от сайта на Secure Group.

При поръчка от локален представител е възможно закупуването и на SIM карта със специален план, който осигурява мобилни комуникации и интернет трафик без роуминг такси в над 120 държави, уточниха от компанията.

Делатек е базирана изцяло в България и е част от канадска група от високотехнологични компании. За продажбите на различните пазари се грижат други компании от групата, като Secure Group. В софийския офис на Делатек вече работят 15 души, а през следващите месеци ще бъдат наети още 40 души за 8 позиции – 7 технически и една търговска.

Secure BlackBerry е решение, подобно на Secure Phone, но на база BlackBerry

Secure BlackBerry е решение, подобно на Secure Phone, но на база BlackBerry

Извън София, компанията има специална програма за релокация. Тя предлага 1000 лв. еднократна помощ и по 5 допълнителни платени почивни дни през първите 2 месеца. За чужденците, които искат да дойдат в България, за да работят в Делатек, компанията покрива 100% от разходите по тяхната релокация и 50% от разходите по едно пътуване до родината им всяка година.

Secure Group предлага още решенията Secure BlackBerry, както и пакета от Android приложения за защитена комуникация Secure Pack. Първото е подобно на Secure Phone, но се базира на BlackBerry.

Secure Pack представлява пакет от 3-те флагмански мобилни приложение за криптирани комуникации, разработени от Делатек – Secure Email, Secure Voice и Secure Chat, като и трите приложения са налични в Google Play.

Коментари по темата: „Делатек разработва ултра защитен Secure Phone”

добавете коментар...

  1. Ванката

    Ако ви поканят на интервю – не се лъжете да одите. Напълно не професионално. Та чак се опитваха да ме убедажат колко сигурен бил техния продукт. Няма смисъл да ги говориш на човек де е броузвал с 2 kb/s и е виждал къстом фирмваре на Nokia 3310. Това може да си го говорите на клиентите.

  2. андроидегнусеншпионин в комбинация с интел

    а блутотшеар шеарва ли файлове докато си ровите в нета поща соцмрежи или чатите говорите въпреки принудителното спиране и андроид проложенията имат неограничен достъп до системни файлове контакти може да ги променя както профили а пароли и блия блля само чука деинсталира и мастер ресет сол брашно

  3. АЛ

    Само като прочетох “Android-базирана операционна система” ми стана ясно, че нищо сигурно няма. Да не говорим за вградените на хардуерно ниво троянски коне и уязвимости.

  4. Критик

    Сега остава само да отворят офис в Сирия…

Коментар