Sharp може да затвори ТВ заводите си в чужбина

След като затвори завода си за телевизори в Полша, Sharp смята да направи същото в Китай и Малайзия

След като затвори завода си за телевизори в Полша, Sharp смята да направи същото в Китай и Малайзия

Sharp разглежда възможността да затвори своите заводи за телевизори извън Япония, предаде Ройтерс, позовавайки се на един от ръководителите на компанията.

Същевременно, Sharp очаква ТВ направлението в дейността й да стане печелившо през следващата година. Плановете предвиждат затваряне на заводите за телевизори в Китай и Малайзия, като част от мерките за преструктуриране на бизнеса на компанията, споделя Кеничи Кодани, който оглавява ТВ подразделението на японския производител.

Миналата година Sharp продаде завода си за телевизори в Полша, а тази година постигна договорка с китайската компания Hisense Group за продажба на завода в Мексико. Ако Sharp затвори заводите си в Китай и Малайзия, то тя ще остане само с предприятия за телевизори в Япония.

Sharp е пионер в производството на течнокристални телевизори, като пусна първия модел през 1987 г. Дълго време LCD бизнесът носеше добри печалби на компанията, но ситуацията се промени, когато на пазара излязоха корейските и китайските производители.

Надеждите на Sharp за връщане към печалбите от бизнеса с телевизори са свързани с устойчивото търсене в Япония на модели с ултра-висока резолюция 4K (UHD).

Коментар