7 проекта спечелиха финансиране от М-Тел

Седем проекта спечелиха финансиране по грантова програма на М-Тел. Неправителствените организации, които ще ги реализират, ще получат от М-Тел бюджет на обща стойност 100 000 лв.
Избраните проекти защитават каузата за социализирането и интегрирането в обществото на деца и възрастни в неравностойно положение, уточниха от оператора.
Точният брой на проектите, кандидатствали по програмата, е 110. Първоначалният подбор и оценка е направен от експерти на фондация „Помощ за благотворителността в България”, които помагат на Мобилтел в осъществяването на програмата, и от независими външни експерти.
Финалната селекция е осъществена от комисия в състав: Мира Янова, директор на агенция MBMD, Елица Баракова, директор на фондация „Помощ за благотворителността” в България, Валери Запрянов, главен редактор на списание „Тема”, Валентина Войкова, водещ на „Денят започва”, БНТ, и представители на Мобилтел.
Отвореният конкурс „Грант М-Тел” бе обявен в началото на месец април. Неправителствените организации, които кандидатстваха по програмата, имаха възможност от 7 април до 31 май да предлагат проекти с бюджет между 5 и 20 000 лв. и период на осъществяване до 6 месеца.

Коментар