Айфонът без MMS-и не е проблем

Норвежкият GSM оператор NetCom привлече вниманиeто със съобщението си, че новият iPhone 3G, подобно на своя предшественик, няма да поддържа изпращане и получаване на MMS.
Някои потребители се надяваха, че дългочаканият епълски телефон ще предложи функции, традиционно присъстващи в устройствата на други производители (например запис на видео, MMS), но най-вероятно, надеждите им няма да бъдат сбъднати засега.
Вместо MMS, норвежците от NetCom предлагат да се използват съобщения от електронната поща. Съдейки по всичко, към това мнение се придържат и в Купертино – все пак използването на имейл е по-функционален и надежден способ за обменяне на информация, тъй като препращането на MMS е възможно към абонатите само на тези оператори, които имат договор с доставчика на услугата на изпращача, съществува ограничение в размера на MMS и т.н.
Между другото, желаещите все пак ще могат да ползват MMS услуги с помощта на iPhone. Още преди няколко месеца ентусиасти създадоха неофициален програмен MMS клиент за телефона на Apple, който обаче може да работи само с прекодиран iPhone.

Коментар