Intеl заплаши да изнесе R&D дейности извън САЩ

Процесорният гигант Intel може да изнесе R&D дейностите, свързани с дронове, извън пределите на САЩ

Процесорният гигант Intel може да изнесе R&D дейностите, свързани с дронове, извън пределите на САЩ

Intel предупреди правителството на САЩ за намерението си да изнесе част от дейностите по изследвания и разработки (R&D) извън пределите на страната. В частност, компанията среща трудности с изпитанията на дронове, тъй като службата за гражданска авиация (FAA) налага строги ограничения върху безпилотните летателни апарати. 

Някои американски компании отдавна тестват своите дронове в чужбина, а към тях вероятно ще се присъедини и Intel. Неотдавна производителят на процесори инвестира в Yuneec – разработчик на дронове –  и планира не само да провежда изпитанията извън пределите на САЩ, но да изнесе и самата R&D дейност в чужбина, съобщи Ройтерс.

Intel не е доволен от строгия подход на правителството към всички въпроси, свързани с комерсиалното използване на дронове. Нещо повече, съществуват проблеми дори с инсталирането на ново оборудване и разработката на софтуер.

Засега няма по-подробна информация за намеренията на Intel в областта на дроновете. Но очевидно, процесорният гигант е поредната компания, която инвестира в новата технология. Доста напред в разработките са компании като Amazon, която се надява да пести значителни средства от доставките на стоки с помощта на дронове. Google също инвестира в перспективния сегмент.

Коментар