Samsung напуска пазара на фотокамери в Европа?

Слабото търсене на фотокамери може да принуди Samsung да напусне този пазар в Европа

Слабото търсене на фотокамери може да принуди Samsung да напусне този сегмент от пазара в Европа

Samsung възнамерява да се оттегли от пазара на фотокамери в Европа, или поне на някои пазари от Стария континент, според информации от миналата седмица, публикувани в различни специализирани издания.

Първите информации по темата бяха изтълкувани като слухове, но постепенно се появиха и официални потвърждения, в частност за пазарите в Германия и Холандия. Новината бе разпространена от издания като DP Review, Sam Mobile, FotoMagazin и др.

Според представители на корейския производител, този ход е продиктуван от промените на пазара. Решението за постепенно прекратяване на продажбите на фотокамери с корейската марка в Европа е резултат от спада в търсенето на подобни устройства в последно време.

Засега няма информация дали решението на Samsung касае само Германия и Холандия или ще се разпростре и върху пазарите в цяла Европа. Други производители на фотокамери също ревизират сериозно плановете си за този сегмент от пазара, предвид спада в търсенето, основна причина за който са смартфоните с вградени качествени камери.

Коментар