Cisco купува британската компания Acano за $700 млн.

Поредна сделка на ИТ пазара стана миналата седмица. Cisco постигна споразумение за придобиване на лондонската компания Acano Limited – специалист в разработката на устройства и софтуер за видеоконференции – за сумата от 700 млн. долара.

В коментар на сделката Cisco посочва, че клиентите очакват внедряване на нови технологии в съществуващите инфраструктури. Решенията на Acano ще помогнат на компанията да удовлетвори тази нужда и да предостави услуги за облачни технологии и видеовръзка.

По данни на Cisco, по-малко от 10% от днешните зали за съвещания са оборудвани със системи за видеоконференции. Компанията вижда в този факт огромен пазарен потенциал. През последното тримесечие решенията за видеоконференции донесоха на Cisco 17% повече приходи, спрямо същия период на миналата година.

По план, придобиването на Acano за 0,7 млрд. долара трябва да приключи през третото тримесечие на 2016 г. В последните две години Cisco купи няколко компании от сферата на видеоконференциите, което е силен сигнал за амбициите на компанията да играе водеща роля в сегмента.

Коментари по темата: „Cisco купува британската компания Acano за $700 млн.”

добавете коментар...

  1. QQQQQQ

    Nqmam kirilica, no iskam da napisha komentar. A be, technews, zashto pishete samo za golqmite kompanii, a ne pishete za novite i po-malkite? Kak da razberam che ima i drugi osven amerikanskite? Az lichno znam adski mnogo kompanii, ama nikoga nishto za tqh ne ste pisali. Jalka kartinka.

Коментар